تماس بگیرید!
ما گوشبهزنگیم:
تلفن: ۹۱۰۰۵۹۷۹ - ۰۲۱ داخلی 105
ایمیل: info@pishdadteb.com.com
یا ما با شما تماس میگیریم:
دو مطالعه جدید ارتباطی خاص بین یبوست و باکتریهای روده و افزایش خطر زوال عقل پیدا کردهاند، همچنین باکتریهایی که ممکن است اثرات محافظت عصبی داشته باشند. تحقیقات پیشین ارتباط سلامت و ترکیب میکروبیوم روده، که جامعهای از میکروارگانیسمها است که در دستگاه گوارش ما زندگی میکنند، با بسیاری از عملکردهای حیاتی بدن نشان داده است.
هیتر ام. اسنایدر، معاون رئیس روابط پزشکی و علمی انجمن آلزایمر، گفت: «سیستمهای بدن ما همگی به هم مرتبط هستند. وقتی یک سیستم دچار اختلال میشود، بر سایر سیستمها تأثیر میگذارد و اگر این اختلال درمان نشود، میتواند باعث مشکلات بیشتری برای باقیمانده بدن شود.»
او افزود: «با این حال، هنوز سوالات زیادی درباره ارتباط سلامت سیستم گوارش و عملکرد شناختی درازمدت ما وجود دارد. پاسخ به این سوالات ممکن است روشهای جدید درمانی و کاهش خطر برای آلزایمر و سایر بیماریهای دمانس را آشکار کند.»
برای مطالعه بیشتر این رابطه، مطالعه U.S. POINTER از انجمن آلزایمر که با حمایت مؤسسههای ملی بهداشت ایالات متحده انجام میشود، اثرات مداخلات رفتاری بر محور روده-مغز را بررسی میکند تا بهتر بفهمند چگونه عادات سالم میتواند میکروارگانیسمهای روده را تحت تأثیر قرار دهد و تغییرات در باکتریهای روده چه ارتباطی با سلامت مغز دارد.
اسنایدر گفت: در حالی که منتظر نتایج مطالعه POINTER-Microbiome هستیم، مردم باید با پزشک خود در مورد سلامت گوارش و روشهای کاهش یبوست مانند افزایش فیبر غذایی و نوشیدن آب بیشتر صحبت کنند. خوردن غذاهای سالم و مراقبت از روده ممکن است راهی برای کاهش خطر زوال عقل باشد.
تقریباً ۱۶ درصد از جمعیت جهان با یبوست دست و پنجه نرم میکنند. این شیوع در میان بزرگترها بیشتر است به دلیل عواملی مانند رژیم غذایی فاقد فیبر، کمبود تحرک و مصرف داروهای خاص برای درمان بیماریهای دیگر که باعث یبوست میشود. یبوست مزمن (تعریف شده بهعنوان حرکات رودهای هر سه روز یا بیشتر) با مشکلات بهداشتی بلندمدت مانند التهاب، عدم تعادل هورمونی و اضطراب/افسردگی مرتبط است.
برای بررسی این موضوع، چائوران ما، پزشک و پژوهشگر پیشین بیمارستان بریگام و زنان و دانشکده پزشکی هاروارد و استاد کنونی دانشگاه ماساچوست آمهرست، سه مطالعه همگروه آیندهنگر را که شامل بیش از ۱۱۰,۰۰۰ شرکتکننده در پژوهشهای سلامت پرستاران و پیگیری بهداشت حرفهای بودند، بررسی کرد. او و تیم پژوهشیاش، دادههای مربوط به فرکانس حرکات روده شرکتکنندگان را در سالهای ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۳ جمعآوری کرده و ارزیابیهای شناختی آنها را بین سالهای ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۷ ثبت نمودند.
نتایج نشان داد که کمتر بودن فرکانس حرکات روده با عملکرد شناختی ضعیفتر ارتباط داشت. شرکتکنندگانی که هر سه روز یکبار اجابت مزاج داشتند، نسبت به کسانی که روزانه یکبار این کار را میکردند، به طور قابل توجهی عملکرد شناختی بدتری داشتند، معادل سه سال بیشتر از پیری شناختی سنی. همچنین شرکتکنندگان با حرکات رودهای کمتر از هر سه روز، ۷۳ درصد بیشتر احتمال داشتند که دچار کاهش شناختی ذهنی شوند.
این مطالعه همچنین ارتباطات خاصی بین میکروارگانیسمهای روده و کاهش شناختی یافت. برای مثال، شرکتکنندگانی که باکتریهای کمتری تولیدکننده بوتیرات و باکتریهای مسئول هضم فیبرهای غذایی داشتند، هم حرکات رودهای کمتری داشتند و هم عملکرد شناختی بدتری داشتند.
دکتر دونگ وانگ، استاد دانشگاه هاروارد، گفت: این نتایج اهمیت بررسی سلامت روده، بهویژه یبوست، توسط پزشکان با بیماران مسنتر را نشان میدهد.
مدلهای موشی آلزایمری ارتباطاتی بین تجمع بتا آمیلوئید و برخی از باکتریهای روده نشان دادهاند. با این حال، اینکه آیا تجمع نشانگرهای آلزایمر با تغییرات در میکروبیوم روده انسان مرتبط است یا خیر، هنوز بهطور کامل مشخص نیست.
برای بررسی این موضوع، یانیک واداپ، محقق پسادکتری در موسسه بزرگ آلزایمر و بیماریهای عصبی در دانشگاه تگزاس در سن آنتونیو و همکارانش از نمونههای مدفوع و اندازهگیریهای شناختی ۱۴۰ فرد سالم میانسال از مطالعه قلب فریمنگهام استفاده کردند تا رابطه بین ترکیب میکروبیوم روده و اندازهگیریهای آمیلوئید و تاو را بررسی کنند.
نتایج نشان داد که سطوح بالای آمیلوئید و تاو که از طریق اسکن مغزی شناسایی شده بود، با سطوح پایینتر باکتریهای Butyricicoccus و Ruminococcus و مقادیر بالاتر Cytophaga و Alistipes مرتبط بود. تجزیه و تحلیل عملکردی محققان نشان داد که Butyricicoccus و Ruminococcus ممکن است اثرات محافظت عصبی داشته باشند.
این یافتهها شروع به کشف ارتباطات خاصتری بین روده و مغز ما میکنند.
:References
Alzheimer’s Association International Conference (AAIC). (۲۰۲۳, July 19). Experiencing less frequent bowel movements is associated with cognitive decline. Presented at the Alzheimer’s Association International Conference 2023, Amsterdam, Netherlands.